Alegerea unui nume de domeniu potrivit

La alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru viitorul tău site trebuie respectate niște reguli generale.

1. Numele ales trebuie să fie scurt.
Cu cât numele de domeniu este mai scurt cu atât va fi mai ușor de reținut de către vizitatorii site-ului tău. De asemenea ar fi bine să nu conțină cuvinte care să fie imposibil de pronunțat.
Trebuie ales astfel încât să nu provoace confuzii și să reprezinte cât mai bine afacrea ta.
Evită alegerea unor nume de domenii care să semene mai mult sau mai puțin cu alte nume de domenii. Aceste asemănări ar putea provoca confuzii în rândul vizitatorilor care ar putea nimeri pe site-ul concurenței.

2. Să nu conțină mai multe cuvinte cheie.
Aparent, folosirea mai multor cuvinte cheie în componența numelui de domeniu va ajuta la urcarea în rezultatele motoarelor de căutare, dar pe de alta parte numele de domeniu va deveni greu de reținut pentru oamenii care vor vizita site-ul și nici nu va suna foarte bine. Ce părere ați avea de un nume de domeniu de forma: „codourisidecoratiunipersonalizate.ro”?

3. Alegeți nume de domeniu care să nu încalce Legea Copyright-ului.
Evitați introducerea în conținutul numelui de domeniu a unor nume de branduri internaționale pentru a evita unele probleme ulterioare.

4. Evitați folosirea cratimei.
Dacă nu este absolut necesar evitați folosirea cratimei în componența numelui de domeniu. Aceasta ar putea produce confuzie sau ar putea face numele de domeniu greu de reținut.

5. Alegeți extensia numelui de domeniu cea mai potrivită.
Dacă afacerea ta se adresează în special pieței din România, atunci cea mai bună alegere este extensia .ro. Trebuie avute în vedere extensiile nou apărute cum ar fi: .computer, .solutions, .social, .education, .company, .restaurant, .business etc.
Deși, începând cu data de 2 iunie este permisă folosirea diacriticelor în componența numelor de domeniu cu extensia .ro, nu recomandăm acest lucru deoarece poate să creeze confuzii.

Alegerea unui nume de domeniu potrivit nueste o treabă chiar atât de grea dacă știi aceste lucruri de bază. Multiseco îți oferă posibilitatea de a înregistra nume de domenii la prețuri foarte atractive , cu posibilitatea de reînnoire automată.

Pentru unele pachete de hosting de tip Shared Hosting sau pentru pachetele WordPress hosting și eCommerce hosting, dacă alegi plata anuală poți înregistra numele de domeniu gratuit.

Copyright © 2017 Multiseco. All rights reserved.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.