Alegerea serverului de hosting pentru un site WordPress

Te-ai hotărât să îți faci un blog sau un site de prezentare, ai rezervat domeniul iar acum a venit momentul să alegi un server potrivit de hosting pentru un site WordPress.
Există o mulțime de oferte pe piață, dar pentru a putea face alegerea potrivită trebuie să alegi în cunoștință de cauză.
Din punct de vedere al alocării resurselor serviciile de hosting pot fi împărțite în:

Shared hosting – este soluția cea mai accesibilă datorită prețului scăzut. În acest caz resursele unui server sunt partajate de mai multe site-uri aparținând mai multor clienți.
Dacă ai un site sau un site de prezentare care nu are trafic foarte ridicat, atunci această soluție este potrivita pentru început. Pentru un blog  WordPress este bine optimizat soluția sharde hosting este cea mai potrivită.

Servere VPS – și în acest caz resursele unui server sunt partajate de mai mulți clienți, dar fiecare VPS (Virtual Private Server) rulează în interiorul unui „container”. Fiecare „container” are alocate resurse pe care le folosește exclusiv.
Practic fiecare server VPS rulează ca și un server de sine stătător, având alocată o anumita cantitate de memorie, timp de procesor și spațiu de stocare.
Serverele VPS sunt livrate de regulă cu un sistem de operare preinstalat și cu o consolă de administrare la distanță prin intermediul căreia serverul poate fi oprit, pornit, restartat sau se poate reinstala sistemul de operare. De asemenea exista posibilitatea de a accesa serverul prin intermediul unei sesiuni SSH la nivel de root, de unde se pot instala programe utilitare care sa te ajute la administrarea lui.
Aceasta este o soluție de hosting pentru un site WordPress foarte flexibilă și permite alocarea de resurse pe măsură ce site-ul se dezvoltă și traficul crește, fără timpi morți în funcționarea website-ului.

Servere dedicate – un server dedicat este un server care îți aparține în totalitate și îți oferă libertatea de a face orice.
În cazul serverelor dedicate există două soluții des folosite pe piață: server închiriat sau server propriu colocat într-un data center. Cele închiriate vin de obicei la pachet cu licențe, adrese IP și banda de acces la internet.
Trebuie sa ai în vedere că va fi nevoie să cumperi licențe pentru panoul de administrare, adrese IP și alte licențe de care vei avea nevoie pentru a-l exploata la maxim.
În cazul în care este necesar un upgrade de resurse hardware, va fi necesară oprirea serverului și punerea offline aq magazinului pentru perioada de timp în care se fac intervențiile.

Dacă bugetul permite, cea mai bună soluție este un server VPS. Multiseco oferă clienților săi soluții shared hosting și servere VPS optimizate pentru site-uri WordPress la prețuri accesibile.

Copyright © 2017 Multiseco. All rights reserved.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.